Akadeemik: Nobeli preemia läks absoluutselt õigetele teadlastele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused meditsiini-Nobeli laureaadid (vasakult): Bruce Beutler, Jules Hoffmann ja Ralph Steinman.
Tänavused meditsiini-Nobeli laureaadid (vasakult): Bruce Beutler, Jules Hoffmann ja Ralph Steinman. Foto: SCANPIX

Tänavune Nobeli meditsiinipreemia läks teadlastele, kes on selle auhinna igati ära teeninud, ütles Tartu Ülikooli üld- ja molekulaarpatoloogia instituudi immunoloogia professor, akadeemik Raivo Uibo.

Kanadalase Ralph Steinmani, USA-st pärit Bruce Beutleri ja Luksemburgist pärit Jules Hoffmanni teadustööd on olnud pikkade aastate jooksul tähelepanuväärsed, rääkis Uibo ERRi uudisteportaalile.

Uibo sõnul tegi Steinman dendriitrakkude alal esimesi uuringuid juba üle 30 aasta tagasi, ta pälvis 2007. aastal meditsiinivaldkonnas maineka Laskeri preemia ning väga paljud selle preemia laureaatidest saavad varem või hiljem ka Nobeli preemia. «Steinmani tegevus meditsiinilise immunoloogia valdkonnas on olnud väga lai,» rõhutas Uibo.

Ralph Steinman töötab praegu USAs Rockefelleri ülikoolis, Bruce Beutler samuti USAs Scrippsi teadusinstituudis ning Jules Hoffmann on seotud CNRSga Strasbourgi ülikooli juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles