Vene-USA raketiläbirääkimised lõppesid edutult

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov.
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov. Foto: Reuters / Scanpix

Täna Moskvas kohtunud Vene asevälisminister Sergei Rjabkov ja USA asevälisminister John Rood raketikilbi ja START-lepingu osas ühisele seisukohale ei jõudnud.


«Me keskendusime nendele teemadele, mis meid lahutavad. Neid pole vähe. Mõlemad probleemid ja tõsised erinevused jäid püsima, kuid sellele vaatamata ei pea me neid konsultatsioone kasutuks,» ütles Rjabkov pärast kohtumist ajakirjanikele, vahendas AFP.

Rjabkovi sõnul jäid riigid erimeelsustele ka strateegilist ründerelvastust puudutava START-lepingu uuendamise osas, mis kohustab mõlemat suurriiki piirama oma rakettide ja strateegiliste pommitajate arvu, teatas Interfax

Ühendriikide plaan rajada Ida-Euroopasse raketitõrjesüsteem ärritas Venemaad, kes on korduvalt andud mõista, et raketikilp ohustab globaalset julgeolekut. Venemaa katsed sundida ameeriklasi raketikilbi plaanist loobuma, pole seni edu toonud.

Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev on lubanud sellisel juhul paigutada aga Poola piiri lähistel asuvasse Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi raketikompleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles