Süürlased peavad Steve Jobsi oma meheks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlased peavad Steve Jobsi oma meheks
Süürlased peavad Steve Jobsi oma meheks Foto: SCANPIX

Paljud süürlased leinasid Apple´i asutajat, üleeile surnud  Steve Jobsi, kuna teda peetakse mingis mõttes kaasmaalaseks.

Selleks oli ka põhjust, kuna Jobsi bioloogiline isa ja tema perekond on pärit Süüriast Homsist, edastab Reuters.

Twitteris kirjutati eile, et suri vale süürlane.

Jobs sündis 1955. aastal San Franciscos. Ta ema oli ameeriklanna Joanne Schibelele (hiljem Simpson) ning isa Süüria päritolu Abdulfattah John Jandali. Mõlemad olid üliõpilased.

Jandali sõnul ei lubanud naise isa tütrel välismaalasega abielluda. Selle tõttu anti poiss adopteerida. Steve Jobsi adoptiivvanemateks said Paul ja Clara Jobs.

Jandalist sai hiljem Nevada osariigis Renos kasiinomänedžer.

Kes on Jandali ja millist rolli ta Jobsi elus mängis, paljastus süürlastele alles nüüd.

Pärast surma sai Jobsist Süürias lausa rahvuskangelane.

«Elame väga haiges maailmas. Steve Jobs sureb ning president Bashar al-Assad on ikka Süüria «vähkkasvaja»,» kirjutati Twitteris.

Paljud ülistasid Steve Jobsi kui suurt USA araablast ning maailma tuntuimat araablast.

Süürlaste arvates ei oleks Jobsist saanud see geniaalne ja innovaatiline kuulsus, kui ta oleks elanud oma isa kodumaal Süürias.

«Süürias elades ei oleks ta võinud saavutada mitte midagi või ta oleks lihtsalt lahkunud,» kirjutati sotsiaalvõrgustikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles