Läti kavatseb kahandada liikluspolitseipatrulle

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamera Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pärast uute kiiruskaamerate paigaldamist kiirteedele sel sügisel, plaanib Läti vähendada liikluspolitseipatrulle.

Uued paigaldatavad kiiruskaamerad on märksa paremad kui senised, vahendab Leta  eilsel pressikonverentsil kõnelnud Läti politseiesindajat Guntars Markitansi. Näiteks suudavad nad määrata kiirust nii kõigil kolmel sõidurajal kui ka ühel rajal sõitval autol. Kaamerast hakkab teavitama vastav märk, mis paigutatakse 150 meetrit enne mõõtmiskohta. Kaamerate asukohta näitav kaart pannakse internetti välja. Uusi kiiruskaameraid paigaldati kuni 1. oktoobrini ning hakkavad tööle 21. oktoobrist.

Markitans usub, et kaamerad kergendavad politsei tööd ning tänu sellele väheneb ka reageerimisaeg. Läti politsei ennetusosakonna ülem Edmunds Zivtins kinnitas, et kaamerad aitavad säästa riigi raha ning väheneb ka paberimajandus.

Markitansi sõnul on politsei hetkel loobunud varjatud kiirusmõõtmisest, kuid vajaduse korral võib hakata taas ka seda meetodit kasutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles