Pariisi kaubamajast leiti lõhkeainet

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis asuvast Printemps Haussmani kaubamajast leiti lõhkeainet.
Pariisis asuvast Printemps Haussmani kaubamajast leiti lõhkeainet. Foto: AFP / Scanpix

Politsei kinnitusel tehti Pariisis asuvale Printemps Haussmani kaubamajale täna pommiähvardus. Inimesed evakueeriti ja kahjutuks tehti viis pakki lõhkeainet.


Vastutuse ähvarduse eest võttis endale seni tundmatu Afgaani Revolutsiooniline Liikumine, mis teatas kaubamajas asuvatest pommidest kirja teel Prantsuse uudisteagentuurile AFP.

Julgeolekutöötajate sõnul leiti lõhkeaine Haussmani bulvaril asuva kaubamaja kolmanda korruse tualetist, kuid kõigil viiel lõhkeseadeldisel puudus detonaator.

«Selle põhjal, mida me teame, ei pidanud lõhkeseadeldised plahvatama. Me viime läbi juurdluse, et jõuda korraldajateni,» ütles siseminister Michele Alliot-Marie, kirjutas Le Figaro.

Rühmitus nõudis Prantsuse sõdurite lahkumist Afganistanist. Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teatas suvel, et vaatamata avaliku arvamuse vastuseisule, peab Prantsusmaa sõjaline missioon Afganistanis jätkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles