IKEA plahvatuste arvatavad korraldajad tabati Poolas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea kauplus Saksamaal
Ikea kauplus Saksamaal Foto: SCANPIX

Poola politsei pidas kinni kaks meest, keda kahtlustatakse IKEA sisustus- ja mööblikaubamajades toimunud plahvatuste korraldamises.

Maist septembrini toimus Rootsi mööbligigandi IKEA kaubamajades Saksamaal, Prantsusmaal, Belgias ja Hollandis mitu väiksemat plahvatust. Ükski inimene siiski tõsisemalt viga ei saanud, kuigi Dresdenis asuvas kaubamajas aset leidnud plahvatuse tõttu viidi kaks inimest haiglaravile, vahendas uudistevõrk AFP.

«Nende kriminaalse tegevuse eesmärgiks oli saada IKEA kaubamajade ketilt kuus miljonit eurot lunaraha,» selgitas politseiuurija, kelle sõnul on Loode-Poolas tabatud kahtlusalustel vanust 39 aastat.

«Adam K. on endine ärijuht, kes on töötanud mitmes suures korporatsioonis. Ta räägib soravalt nelja keelt ning tal on suurepärane tehniline taip ja arvutioskus. Tema kaasosaline Mikolaj G. on politsei registris narkokaubanduse pärast,» täpsustas politsei oma veebilehel.

Süüdimõistmisel võib mehi oodata kuni kümneaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles