Lugovoi peab õigeks Venemaa vaenlaste hävitamist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Liberaaldemokraatliku Partei liige Andrei Lugovoi lasketiirus.
Vene Liberaaldemokraatliku Partei liige Andrei Lugovoi lasketiirus. Foto: Reuters / Scanpix

FSB endine agent ja praegune riigiduuma saadik Andrei Lugovoi, keda britid kahtlustavad kunagise kolleegi Aleksandr Litvinenko mõrvas, tunnistas intervjuus, et annaks ka ise võimalusel käsu hävitada Venemaa vaenlased.

Hispaania juhtiva päevalehe El País küsimustele vastanud Lugovoi märkis usutluse käigus, et ta peab Litvinenkot reeturiks, ning andis mõista, et viimase saatust võiksid jagada teisedki temasugused.

Lugovoilt küsiti, kas ta usub, et tema endine ametivend tapeti Vene riigi huvidest lähtuvalt, millele ta vastas, et kui mängus on Vene riigi huvid, siis «selle sõna kõige kõrgemas tähenduses annaks ka ma ise taolise korralduse», vahendas Interfax.

«Ma ei räägi Litvinenkost, vaid igast teisest isikust, kes põhjustaks tõsist kahju,» lisas ta. «Näiteks, kui ma oleks president, annaksin käsu hävitada Saakašvili.» Hispaania ajakirjaniku imestuse peale, et viimane pole ju Venemaa kodanik, vaid on hoopis Gruusia president, korrigeeris Lugovoi ennast:

«Hästi, siis on ka teine selline persoon nagu (endine KGB polkovnik) Oleg Gordijevski - Litvinenko sõber, kes põgenes Suurbritanniasse (1985. aastal) ja mõisteti surma NSVLi ülemkohtus. «Ma usun, et see karistust tuleks täide viia.»

Lugovoi selgitas oma põhimõtet, et kui on teada isikud, kes põhjustavad kahju Venemaale, siis tuleb nad ka hävitada. «See on minu arvamus ja ka iga teise normaalse venelase arvamus,» teatas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles