Poola üldvalimistel ennustatakse võitu Donald Tuski erakonnale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk pärast valimisjaoskondade sulgemist.
Poola peaminister Donald Tusk pärast valimisjaoskondade sulgemist. Foto: SCANPIX

Poolas toimuvad parlamendivalimised ning arvamusküsitlused näitavad, et võit läheb peaminister Donald Tuski tsentristlikule Kodanike Platvormile, ehkki praegune koalitsioon parlamendis ilmselt enamust siiski ei saavuta.

Kommunismi kokkuvarisemisest saati 1989. aastal pole Poolas ühtki ametisolevat erakonda võimule tagasi valitud, selles mõttes teevad Tusk ja Kodanike Platvorm ajalugu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Peaminister on valimiste eel läbi sõitnud kogu riigi ja selgitanud rahvale oma majanduspõhimõtteid, ta rõhutas, et praegustel rasketel aegadel ei ole õige otsida vastasseisu, viidates selgelt varasemale Kaczynski valitsusele.

Tuski suurimateks plussideks on ilmselgelt aga tõsiasi, et ehkki ka Poola on majandus- ja finantskriisides räsida saanud, oli ta kaks aastat tagasi Euroopa Liidus ainuke riik, mis suutis oma majanduskasvu, ehkki see oli kahanenud 1,7 protsendile, säilitada. Selleks aastaks ennutab Poola keskpank majanduskasvuks nelja protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles