Belgia rekordpikk valitsuskriis on lähedal lõpule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia prantsuskeelsete sotsialistide liider Elio Di Rupo (vasakul) koos flaami kristlike demokraatide ja vallooni sotsialistide esindajatega täna Brüsselis.
Belgia prantsuskeelsete sotsialistide liider Elio Di Rupo (vasakul) koos flaami kristlike demokraatide ja vallooni sotsialistide esindajatega täna Brüsselis. Foto: SCANPIX

Belgia tõenäoline järgmine peaminister teatas täna, et on jõudnud kaheksa erakonnaga kokkuleppele, lõpetamaks ummikseisu, mis on jätnud kuningriigi 485 päevaks uue valitsuseta.

Kokkuleppe järgi muudetakse Belgia põhiseadust, et anda riigi kahele suuremale piirkonnale – hollandikeelsele Flandriale ja prantsuskeelsele Vallooniale võimu juurde. Samuti muudetakse viisi, kuidas regioone rahastatakse, vahendasid AP ja Wall Street Journal.

Valloonia sotsialistide liider Elio di Rupo ütles, et üritab nüüd moodustada valitsust, mis need reformid ka vastu võtaks.

Di Rupo sõnul saab tänane Belgia olema äärmiselt erinev homsest Belgiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles