Kommersant: Kiiev püüab Tõmošenko kohtuotsusega muuta gaasileppeid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märul Kiievi Petšerski kohtumaja juures 11. oktoobril, kui Julia Tõmošenkole kuulutati välja süüdimõistev otsus .
Märul Kiievi Petšerski kohtumaja juures 11. oktoobril, kui Julia Tõmošenkole kuulutati välja süüdimõistev otsus . Foto: SCANPIX

Kiiev kavatseb kasutada endise peaministri Julia Tõmošenko süüdimõistmist argumendina Ukraina-Venemaa gaasilepete ülevaatamiseks, kirjutab Kommersant-Ukraina.

Petšerski kohus tunnistas Tõmošenko eile süüdi ametivolituste ületamises 2009. aastal ja karistas teda 7-aastase vangistusega.

Vene peaminister Vladimir Putin ütles otsust kommenteerides, et peab ohtlikuks Vene-Ukraina gaasileppe kahtluse alla seadmist.

Tema Ukraina kolleeg Mõkola Azarov teatas, et Ukraina loodab jõuda kompromissile Venemaaga, et vaadata gaasilepped üle 10-15 päeva jooksul.

Ukraina energiaministeeriumi allikas rääkis Kommersant-Ukrainale, et peaargumendiks nendel aruteludel saab olema Peterški kohtu otsus. «Kuna kehtiv kokkulepe on vastavalt kohtu otsusele sõlmitud Ukraina seadusi rikkudes, siis tuleb see läbi vaadata,» lisas ta.

Eile teatas Vene gaasigigant Gazprom pärast oma peadirektori Aleksei Milleri ja Ukraina energeetika- ja söetööstuse ministri Juri Boiko kohtumist, et Venemaa ja Ukraina jäävad kehtivate gaasilepete juurde kuni uute kokkulepete sõlmimiseni.

Ukraina energiaministeeriumi allikas rääkis Kommersandile, et Kiiev ja Moskva arutlevad aktiivselt konsortsiumi moodustamist Venemaa osalusel ja Ukraina gaasitranspordisüsteemide baasil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles