USA ei välista Iraani karistamisel ühtki võimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden.
USA asepresident Joe Biden. Foto: SCANPIX

Ühendriikide asepresident Joe Biden hoiatas täna, et Teheran sunnitakse kandma vastutust väidetava vandenõu eest tappa Saudi Araabia suursaadik Washingtonis.

Biden ütles telekanali ABC saates «Good Morning America», et USA diplomaadid kavatsevad kõigis maailma pealinnades selgitada, kui tõsine iraanlaste kavandatud plaan oli, vahendas AFP.

USA justiitsministeerium esitas eile süüdistuse kahele mehele, kes väidetavalt plaanisid koostöös Iraani võimude ja Mehhiko narkokartellidega Saudi suursaadiku Adel al-Jubeiri tapmist. Atentaat pommiplahvatuse näol pidanuks aset leidma ühes Washingtoni restoranis, kus Jubeiri sageli söömas käis, mistõttu võinuks plahvatuses hukkuda ka lugematu arv teisi inimesi.

Bideni sõnul mõistab maailma avalikkus nüüd loodetavasti ühiselt hukka Iraani tegevuse ja astub vastavaid samme, näiteks kuulutab välja uued sanktsioonid. Biden lisas, et praegu pole välistatud ühtki varianti.

Iraan on süüdistusi vandenõus eitanud, nimetades neid USA katseks juhtida tähelepanu kõrvale oma siseprobleemidelt ja ajada Iraan tülli oma araabia naabritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles