Ateena akropolile riputati suured loosungid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreekas juba poolteist nädalat meelt avaldanud ja politseiga tänavatel võidelnud protestijad kutsusid täna rahvast jälle vastupanule, riputades oma suured loosungid Ateena kuulsale akropolile, kust nende sõnum paistab kaugele.


Parempoolsele plakatile on kirjutatud «vastupanu» nii kreeka, inglise, prantsuse, hispaania kui saksa keeles. Teisel teatatakse suurest massidemonstratsioonist, mis toimub neljapäeval kogu Euroopas.

Kreekas plaanitakse samaks päevaks üleriigilist streiki, vahendas BBC News. Euroopa tsivilisatsiooni hälliks peetavas riigis puhkesid vägivaldsed märulid üle-eelmise nädala lõpus, kui Ateena äärmuslaste linnaosas hukkus politseiniku lasust üks teismeline nooruk.

Protestid jätkusid ka eile, kui kümneliikmeline noortekamp vallutas lühikeseks ajaks riikliku NET TV stuudio. Sissetungijad näitasid eetris plakateid üleskutsega «lõpetage vaatamine, minge tänavatele!» ja katkestasid peaminister Costas Karamanlise kõne ülekandmise.

Vihased äärmuslased ründasid eile pealinnas taas ka märulipolitsei peamaja ning lõhkusid mitmeid sõidukeid. Kokku on kümme päeva kestnud märulitelaines rüüstatud sadu kauplusi, pangakontoreid ja asutusi ning vigastatute arv küündib kümnetesse. Kinnipeetute arv läheneb aga juba poolele tuhandele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles