Strauss-Kahn pääses ka teisest süüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn 9. oktoobril Sarcelles'is.
Dominique Strauss-Kahn 9. oktoobril Sarcelles'is. Foto: SCANPIX

Prantsuse prokurörid teatasid täna, et ei too endist IMFi juhti Dominique Strauss-Kahni kohtu ette, sest tema vastu esitatud vägistamissüüdistus on menetlemiseks aegunud, vahendas AFP.

32-aastane kirjanik Tristane Banin süüdistas Strauss-Kahni (62) 2003. aastal aset leidnud vägistamiskatses, kuid pöördus intsidendi pärast politseisse alles tänavu juunis, kui Strauss-Kahn oli New Yorgis sarnase juhtumi pärast süüpingis.

Prantsuse prokuratuuri teatel pole neil piisavalt tõendeid, et tõestada vägistamiskatset. Küll aga on neil esialgseid tõendeid seksuaalsest kallaletungist, ent see kuritegu on praeguseks aegunud.

Banoni sõnul meelitas tollane Prantsuse tipp-poliitik ta 2003. aastal tühja Pariisi korterisse, lubades talle seal anda intervjuu raamatu jaoks, mida Banon parajasti kirjutas (teos rääkis Prantsuse poliitikute suurimatest vigadest). Korterisse jõudes üritas Strauss-Kahn naise väitel teda vägistada – või nagu Banon ajakirjandusele on öelnud: «Ta maadles minuga nagu kiimas šimpans.». Banoni sõnul püüdis temast 30 aastat vanem mees talt teksapükse ja rinnahoidjat ära võtta ja toppis käe tema suhu ja aluspükstesse.

Strauss-Kahn on tunnistanud, et tegi Banonile «lähenemiskatse», kuid eitab vägivalla kasutamist. Ta on väitnud, et Banon mõtles süüdistuse välja oma teoste reklaamimiseks ning on esitanud kirjaniku vastu hagi laimu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles