Norra poliitiku seksiskandaal sundis Riia võime tegutsema

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile.
Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile. Foto: SCANPIX

Hiljutine Norra poliitiku Bård Hoksrudi seksiskandaal pani Läti pealinna Riia võimud aktiivselt sõdima prostitutsiooniga, kusjuures see ei ole suunatud mitte ainult maailma vanima ameti pidajate, vaid ka nende klientide vastu.

Riia ametivõime ärgitas tegutsema hiljutine vahejuhtum, kus Norra parlamendiliige Bård Hoksrud ametliku visiidi ajal külastas massaažisalongi katte varjus tegutsevat bordelli, vahendab telegraf.lv ajalehte Neatkarīgā.

Nagu ajaleht märgib, teavad vähesed prostituutide kliendid, et kui seksiteenuseid osutatakse mitte selleks ettenähtud kohas, võib neid ähvardada karistus väärteo eest. Teistkordne rikkumine aasta jooksul võib kaasa tuua kriminaalvastutuse. See tähendab, et prostituute ei tohi kutsuda oma koju ega külastada massaažisalongi varjus tegutsevaid bordelle.

Riia linnavalitsuse esindaja Juris Radzevičse sõnul võidakse üles panna videokaamerad, mis jälgivad massaaži- ja erootikasalonge. «Kontroll, protokoll, avalikustamine,» kirjeldas ta, mis ootab ees mitteametlike bordellide külastajaid.

On riike, kus bordellide külastajate fotosid avalikustatakse ajalehes, kuid Lätis on see  keelatud. Aga kui klient vaidlustab talle määratud trahvi, tuleb tal minna kohtusse ja oma isik avalikuks teha. Riia ametivõimud uurivad ka võimalust tühistada nende taksofirmade, kelle juhid reklaamivad seksuaalseid lõbustusi, tegevusload.

Lätis ametlikul visiidil olnud Norra parlamendi liiget Bard Hoksrudi filmiti 22. septembril sisenemas ühte Riia bordelli ning sealt väljumas 30 minutit hiljem, kirjutab Forigner. Järgmisel päeval kinnitas üks selles asutuses töötanud naistest Norra TV reporterile, et mees oli tema klient «kas eile või eelmisel nädalal». Naise sõnul maksis mees talle rohkem kui on tavaks. Saadik ise eitas vahekorda, kuid tunnistas, et ostis seksuaalteenuseid. Alates 2009. aastast on vastavalt Norra seadustele seksuaalteenuste ostmine keelatud nii Norras kui ka välismaal. «Ma olen teinud midagi, mida kahetsen kogu oma ülejäänud elu. See juhtus vaid ühe korra,» teatas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles