Mustlased peksid Helsingis nende «alale» tulnud rahvuskaaslasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi pearaudteejaama kellatorn.
Helsingi pearaudteejaama kellatorn. Foto: SCANPIX

Helsingis puhkes ööl vastu tänast äge rassisõda mustlaste vahel, mille motiiviks algatajate väitel oli see, et võõrad tungisid nende territooriumile.

Metsik taplus leidis aset kella 1.30 paiku Helsingi pearaudteejaama juures, vahendas Ilta-Sanomat Online.

Autoga ringi sõitnud seitse mustlast pidasid kinni masina, milles viibis kaks muud mustlast ja hakkasid seda taguma, lüües muu hulgas puruks esiklaasi.

Seejärel tõmmati mehed autost välja ja neid hakati peksma. Üks pääses varsti põgenema ja tema vend kiirustas talle järele.

Seitse mustlast peksid raudtorude ja keppidega kahte muud mustlast, kes kuuluvad vähemusharusse, rääkis kriminaalpolitsei komissar Petri Juvonen. «Vägivallatsejad võeti kinni ja toimetati Lõuna politseijaoskonda ja nende ülekuulamisega on alustatud,» lisas ta.

Kohale kutsuti kõik sel hetkel Helsingi politsei kasutuses olnud autod ja olukord saadi kontrolli alla.

Peksa saanud meeste seisund on olukorda arvestades päris hea.

Esialgse ülekuulamise ajal ütlesid vägivallatsejad, et Helsingi on praegu Rumeeniast pärit mustlaste valduses ja kedagi teist seal näha ei taheta, olgu ta siis pärit Rumeeniast või mujalt.

Taolisi etniliste gruppide arveteklaarimisi pole Helsingis varem juhtunud. Juhtunu uurimine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles