Noorukid heiskasid legendaarsel Auroral mereröövlilipu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn piraadid Aurora mastis.
Nn piraadid Aurora mastis. Foto: SCANPIX

Peterburis läks eile grupp noorukeid Neeval seisva legendaarse ristleja Aurora pardale, nad ronisid selle masti ja heiskasid mereröövlilipu.

Siseministeeriumi Peterburi ja Leningradi oblasti üksuse ülem Mihhail Suhodolski rääkis meediale täna, et politseinikud võtsid protestiaktsiooni organisaatori kinni, vahendas RIA Novosti.

Laev-muuseumi sisenenud noored inimesed püüdsid esmalt näida turistidena. Nad jagunesid laeval kahte gruppi ja üritasid seejärel ronida kahe masti otsa.

Politseinikel õnnetus mõned kinni pidada, võtta neilt pürotehnika ära ja nad jaoskonda toimetada.

Teine grupp, mis koosnes kolmest inimesest, suutis ronida masti otsa ja seal piraatide musta lipu heisata, millel oli pealuu ja säärekondid. Nende allatoomiseks läks mitu tundi.

Politseinikud Aurorat ei valva, kuna ristleja kuulub kaitseministeeriumile ja nii on legendi valvamine selle ametkonna teema, selgitas Suhodolski.

Siseministeeriumi piirkondliku ülema sõnul on laevale pääsemisel vajalikud elementaarsed turvameetmed. Ka oleksid vajalikud abinõud, mis aitaksid hoida ära näiteks pürotehnika laevale viimist.

Organisatsioon Pommi Asemel Toitu teatas, et aktsioon «Meeldejääv oktoober» või «Auroralik pühapäev» viidi ajaliselt kokku rahvusvahelise vaesuse likvideerimise päevaga. Ettevõtmises osalenud inimesed panid ristlejale lehvima piraatide lipu ja korraldasid kahurist «sümboolse lasu», edastas organisatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles