Hamas vabastas Iisraeli sõduri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaader Gilad Shalitist täna Gaza-Egiptuse piiril.
Telekaader Gilad Shalitist täna Gaza-Egiptuse piiril. Foto: SCANPIX

Hamas andis täna pärast viieaastast vangistust Egiptuse vahendajatele üle Iisraeli sõjaväelase Gilad Shaliti, kelle vastu vabastab juudiriik vangist enam kui 1000 palestiinlast.

Vangivahetus leiab aset kahes järgus: täna vabastab Iisrael esimesed 477 vangi, ülejäänud 550 lastakse vabaks novembris, vahendas BBC.

Hamasi mässulised röövisid seersant Shaliti (25) 2006. aasta juunis Iisraeli aladel Gaza sektori lähedal.

Täna varahommikul toimetati ta Gaza ja Egiptuse vahel asuvasse Rafah' piiripunkti, kus anti Iisraeli esindajate juuresolekul üle Egiptuse võimudele. Iisraeli kaitsejõud kinnitasid, et Shalit on elus ja terve.

BBC teatel on Hamasi liikmed siiani koos Shalitiga ja lahkuvad tema juurest alles siis, kui kõik täna vabastatavad palestiinlased on Iisraelist lahkunud.

Shalit viiakse seejärel Kerem Shalomi piiripunkti Egiptuse ja Iisraeli vahel, sealt lennutatakse ta helikopteriga Tel Nofi õhuväebaasi Iisraelis, kus ta kohtub pärast viie ja poole aasta pikkust vaheaega oma pereliikmetega, samuti on sinna oodata peaminister Benjamin Netanyahut. Kui Shaliti tervis lubab, lennutatakse ta veel täna Iisraeli põhjaossa oma kodulinna Mitzpe Hilasse.

Kuigi paljud Palestiina mässuliste rünnakute ohvrite omaksed olid vangivahetusele vastu ja üritasid seda edasi lükata, lükkas Iisraeli ülemkohus eile nende kaebuse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles