EL tühistas Ukraina presidendi visiidi Brüsselisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš mullu märtsis Brüsselis.
Ukraina president Viktor Janukovõtš mullu märtsis Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit on ära jätnud Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši sel nädalal toimuma pidanud visiidi seoses Julia Tõmošenko vangistamisega, teatas täna AFP-le üks Euroopa diplomaat.

Kohtumine lükati edasi hilisemale ajale, kui tingimused on soodsamad edusammude tegemiseks kahepoolsetes suhetes, ütles anonüümsust palunud diplomaat.

Janukovõtš pidanuks Brüsselis ülehomme kohtuma Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy ja Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga.

EL hoiatas eelmisel nädalal, et endise peaministri Tõmošenko mõistmine vangi seitsmeks aastaks võib tuua kaasa tõsiseid tagajärgi ELi-Ukraina suhetes. Päev hiljem algatasid Ukraina võimud juba uue kriminaalasja Tõmošenko vastu seoses väidetava rahakantimisega 1990ndatel.

Euroopa diplomaadi sõnul pole praegu ära jäetud detsembris toimuma pidanud tippkohtumist Kiievis, kus Ukraina loodab allkirjastada assotsiatsioonilepingu ELiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles