Põhja-Korea vahistas väidetavalt Kim Jong-ili tappa soovinud agendi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea avaldas järjekordsed fotod, millel kujutatakse riigi liidrit Kim Jong-ili külastamas Jagangi raamatukogu.
Põhja-Korea avaldas järjekordsed fotod, millel kujutatakse riigi liidrit Kim Jong-ili külastamas Jagangi raamatukogu. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea teatel vahistasid julgeolekujõud Lõuna-Korea palgatud agendi, kes väidetavalt soovis mürgitada kommunistliku riigi liidrit Kim Jong-ili.


Põhja-Korea riikliku julgeolekuministeeriumi ametliku avalduse kohaselt saatis Lõuna-Korea luureorganisatsioon spiooni «terroristlikule missioonile», mille eesmärk oli tekitada vigastusi Põhja-Korea «kõrgele liidrile», vahendas ABC News Associated Pressi teadet.

Avalduses ei mainitud otseselt Kimi, kuid Lõuna-Korea Koreade ühendamise ministeeriumi esindaja sõnul on põhjanaabrid varem viidanud ka konkreetselt Põhja-Korea diktaatorile.

Ministeeriumi sõnul pole nende käsutuses mingit infot, mis põhjanaabrite väiteid võiksid kinnitada, kuid rahvuslik luureteenistus kontrollib esitatud süüdistusi.

Põhja-Korea teatel vahistasid nad mehe perekonnanimega Ri, kes väidetavalt kogus infot Kimi liikumise kohta, et seejärel ta mürgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles