Nepali lennuõnnetuses ellujäänuid pole

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusse sattunud väikelennuk oli sarnane Britten-Norman Islander.
Õnnetusse sattunud väikelennuk oli sarnane Britten-Norman Islander. Foto: Wikimedia

Nepali keskosas kukkus alla sõjaväelennuk, mille pardal oli kuus inimest ja võimalus leida kedagi elusana on nullilähedane.

Britten-Norman Islanderi väikelennuk osales eile päästemissioonil India piiri lähistel ja oli tagasiteel pealinna Katmandusse, vahendas AFP. Mingil hetkel kadus lennuk radariekraanidelt.

Täna teatas sõjavägi, et leiti neli surnukeha ja on äärmiselt tõenäoline, et hukkusid kõik lennukis viibinud nepaallased.

Lennuk purunes tükkideks tihedas metsas kõrvalises mäekurus, rääkis politsei esindaja Uma Prasad Chaturbedi. «Päästjad leidsid täna hommikul neli surnukeha. Neist kolm on sellises seisundis, et isegi hukkunute sugu on raske kindlaks teha.»

«Üks äärmiselt põlenud ohver on mees. Ohvrite surnukehad on õnnetuskohast 50-60 meetri kaugusel. Kuigi päästjad pole leidnud ülejäänud kahte ohvrit, siis võimalus, et nad pääsesid eluga, on null.»

Tunnistajate väitel oli enne kuulda plahvatust ja seejärel põrutas lennuk vastu mägi ja muutus seejärel tulekeraks.

Chaturbedi sõnul raskendavad päästeoperatsiooni tihe udu, lumi ja madal õhutemperatuur. «Sündmuskohale lähetatud armee helikopter ei saanud seal maanduda. Piirkond on kõrvaline ja seda katab paks udu.»

Armee kaotas ühenduse kopteriga eile kell 19.05 kohaliku aja järgi. Lennuki pardal olid kaks pilooti, arst koos assistendiga ja patsient koos oma vennaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles