Turvakontsern G4S leinab Läti kolleegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestiski sõitsid turvafirma G4S autod eile ringi mustade lintidega – sellega mälestasid nad Lätis hukkunud kolleegi.


G4Si rahaveoauto langes relvastatud kallaletungi ohvriks üleeile õhtul Malupe vallas. Mõlemad selles sõitnud inkassaatorid said haavata, üks neist – kuuli pähe saanu – suri hiljem Riia ülikooli kliiniku reanimatsiooniosakonnas.



Kallaletungist teatas politseile mööda sõitnud auto juht. Läti politsei oletab, et kallaletungijad röövisid raha. Relva, millest inkassaatoreid tulistati, pole leitud.



Teise haavata saanud inkassaatori seisund ei ole eluohtlik, teda valvavad kaks politseinikku, ütles Riia 1. haigla esindaja Iveta Saksone.



Läti siseminister Mareks Seglinš osutas eile asjaolule, et pole teada, miks muutsid rahavedajad sõidumarsruuti ja sattusid Malupe valda. Samuti imestas ta, et G4S Latvia inkassaatorid olid transporditud summa suurust arvestades nõrga varustusega.



Seglinši sõnul on politseil mõningaid oletusi, kuidas rööv toimuda võis, kuid kriminaalmenetluse üksikasju ei saa veel avaldada.



Lätis on viimastel aastatel mitu korda rahavedajatele kallale tungitud. Jõhkraim rööv oli 2005. aasta suvel, kui noor mees lasi maha kaks inkassaatorit ja sai saagiks umbes 3000 latti ehk umbes 66 000 krooni. (PM/BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles