Liibüa vahevalitsuse sõdurid võtsid Muammar Gaddafi kinni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa vahevalitsuse teatel võeti Sirtes kinni endine diktaator Muammar Gaddafi, kes väidetavalt on raskesti haavatud. Mõningatel andmetel suri ta saadud vigastuste tõttu.

NTC sõdurid võtsid Gaddafi kinni, kui ta üritas põgeneda itta. Uudise edastas Liibüa telekanal viitega Misratah sõjaväelisele nõukogule, vahendas CNN. Praegu pole ükski sõltumatu allikas veel uudist kinnitanud.

NATO korraldatud õhurünnakus Gaddafi konvoile sai eksdiktaator viga ja mõningate andmete järgi suri saadud vigastuste tõttu. Mingit ametlikku kinnituse pole, vahendas usatoday.com.

Tripolis törtsutati autopasunaid ja tulistati suurest rõõmust õhku. «See on suur võit Liibüa rahva jaoks,» ütles Liibüa infominister Mahmoud Shammam.

Gaddafi hoidis Liibüat raudses haardes 42 aastat. Veebruaris puhkenud rahvarahutustes viisid kodusõjani ja diktaatori troonilt tõukamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles