Merkel: neonatsid on ohuks kogu Saksamaale

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslaste vastu suunatud meeleavaldus Berliinis.
Paremäärmuslaste vastu suunatud meeleavaldus Berliinis. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli hinnangul kujutavad paremäärmuslikud neonatsid endast ohtu kõikidele sakslastele.


«Me peame jätkama võitlust parempoolse ekstremismiga,» ütles Merkel Saksa väljaandele Passauer Neue Presse. Tema sõnul oli eelmisel nädalal toimunud neonatside rünnak politseijuhi vastu «rünnak kõigi sakslaste vastu», vahendas AFP .

Laupäeval pussitasid ekstremistidest kahtlusalused 52-aastast Passaueri politseijuhti Alois Mannichli. Viimane sai täna haiglast välja ja pöördus tagasi oma Fürstenzellis elava perekonna juurde.

Merkeli sõnul peavad riik föderaalsel tasandil ja regionaalsed liidumaad tegema kõik, et seista vastu «parempoolsete ekstremistlike organisatsioonide» tegevusele.

Merkel ütles eilsel pressikonverentsil, et valitsus kaalub tõsiselt paremäärmuslasi ühendava Saksamaa Rahvusdemokraatliku partei (NPD) tegevuse keelustamist. Just NPD seostatakse politseijuhi pussitamise ja teiste paremäärmuslikel motiividel toime pandud kuritegudega.

Saksamaa eelmine valitsus eesotsas Gerhard Schröderiga tegi katseid NPD tegevus keelustada ja tegi konstitutsioonikohtule isegi vastava ettepaneku, kuid otsustas seda mitte rahuldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles