Kohus karistas Eesti-Soome-Rootsi raharöövleid pika vangistusega

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamera pilt Lietos rahaauto röövi plaaninud meestest sõitmas ärandatud Saabiga varitsuspaika.
Valvekaamera pilt Lietos rahaauto röövi plaaninud meestest sõitmas ärandatud Saabiga varitsuspaika. Foto: www.poliisi.fi

Turu ringkonnakohus määras Turus Soome Panga filiaali röövinud ja Lietos rahaveoautot röövida üritanud Eesti-Soome-Rootsi grupi liikmetele pikad vanglakaristused.


Kohus karistas Tiit Kaljumäed 7,5-aastase vangistusega röövimisele kaasaaitamise ja röövimiskatse eest, vahendas

Helsingin Sanomat

.

Jaanus Kruusik peab trellide taga veetma kolm aastat.

Mõlema ettevõtmise liidrid Antony Batalla ja Matti Saren peavad jõhkra röövimise ja röövimiskatse pärast veetma trellide taga 9,5 aastat.

Ülejäänud kohtualuste karistused jäid rahatrahvi ja seitsme aasta pikkuse vangistuse vahele. Kokku oli kohtu all 13 meest.

Saramäki vanglas ligikaudu kuu aega kestnud kohtuprotsessi võtmeküsimuseks kerkis, kas grupeeringu liikmed valmistasid 31. oktoobril 2007 Lietos politsei sekkumise ajal röövi ette või mitte.

Jõhkra röövi ettevalmistamine pole Soomes karistatav.

Kohus nõustus süüdistajaga ja leidis, et kahes autos viibinud mehed sõitsid Lietos ringi eesmärgiga röövida saabuvat rahaveoautot, kui politseinike rünnak selle katkestas.

Meeste autodest leiti muu hulgas käeraudu, maske, laskevalmis relvi.

Kohus leidis, et mehed on süüdi jõhkras röövimiskatses, mis on karistatav.

Suures osas samadest meestest koosnenud rühm röövis 2007. aasta veebruaris Turus Soome Panga siseõuel seisnud turvafirma G4S rahaveoautot. Kolm maskidega meest põgenes tookord koos 1,5 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles