Punaarmee Fraktsiooni liider pääses vabadusse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Klar 1992. aastal.
Christian Klar 1992. aastal. Foto: AP / Scanpix

Kurikuulsa vaskakäärmusliku Punaarmee Fraktsiooni (saksa keeles Rote Armee Fraktion - RAF) endine liider vabanes täna hommikul vanglast.


Praegu 56-aastane Christian Klar arreteeriti 1982. aastal ning talle määrati üheksa mõrva ja üheteistkümne mõrvakatse eest viiekordne eluaegne vabadusekaotus, kuid mees kandis sellest ära vaid 26 aastat, kirjutas BBC News.

Tegevuse algusaastatel kahe asutajaliikme perekonnanimedest tingitult Baader-Meinhofi grupeeringu nime kandnud rühmituse rünnakud vapustasid Lääne-Saksamaad kolme aastakümne eest, kui RAF oma tegevust alustas. Töölisklassi toetuse pälvinud rühmitus tegutses aktiivselt kuni aastani 1998.

Muuhulgas rünnati USA sõjaväelasi, hõivati saatkondi, võeti pantvangi ja tapeti riigiametnikke, kaaperdati lennukeid, korraldati pommirünnakuid jne. Rünnakute tagajärjel hukkus rohkem kui 30 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles