Läti president: Koosmeele toetajad kirjutagu parem oma saadikuile kui mulle

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš.
Läti president Andris Bērziņš. Foto: SCANPIX

Kui Koosmeele Keskuse poolehoidjad tahavad oma parteid järgmises valitsuses näha, peaksid nad kirju saatma pigem oma erakonna seimisaadikuile kui mulle, märkis Läti president Andris Bērziņš täna ajalehes Latvijas Avīze ilmunud intervjuus.
 


«Koosmeele Keskuse toetajatele ütlen ma: palun õhutage oma saadikuid. Miks te saadate oma kirjad mulle?» küsis president. «Koosmeele Keskuse liidri Nils Ušakovsi meeskond peaks olema aktiivsem, kuid pärast lühikest tegutsemist koos Zatlersi Reformierakonnaga haihtus kõik õhku.»

«Koosmeele Keskuse liidrid pidanuks välja tulema ettepanekuga, mida seimi enamus toetanuks, aga nad ei teinud seda,» jätkas Bērziņš. «Peaministrikandidaat Valdis Dombrovskise meeskonnal on vähemalt 50 toetajat, pluss kuus sõltumatut saadikut.»

Presidendi sõnul polnud viimaste valimistega sajaliikmelises seimis kõige rohkem kohti ehk 31 mandaati võitnud Koosmeele Keskuse liider Ušakovs siis, kui ta temaga kohtus, valmis võtma uue valitsuse moodustamise vastutust. Valdavalt venekeelse elanikkonna parteiks peetav Koosmeel oli valmis valitsusse minema vaid ühe partnerina, mitte aga liidrina.

«Sestap on mu valik loogiline. Ma võtsin ühendust kõigi osapooltega, hindasin olukorda ja nimetasin Dombrovskise,» põhjendas riigipea.

Praegustel andmetel peaks seim hääletama Dombrovskise uut kabinetti tuleval teisipäeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles