F-16 hävitajad juhtisid Washingtoni kohalt eemale kaks väikelennukit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA hävituslennukid F-16
USA hävituslennukid F-16 Foto: SCANPIX

Kaks väikelennukit sattusid eile lennukeelutsoonidesse Washingtoni kohal, Põhja-Ameerika õhukaitsesüsteemi (NORAD) teatel mahtusid intsidendid 72 minuti sisse.

Esimese juhtumi puhul katkes väikelennukil pealinna lähistel raadioühendus, vahendas AFP. Kindluse mõttes tõusid õhku kaks F-16 hävitajat.

«Kui piloodil õnnestus raadioühendus taastada, siis sai ta loa lennata oma esialgse sihtkohta suunas edasi,» on kirjas NORADi pressiteates.

Teise intsidendi puhul tõusis lisaks F-16 hävitajale õhkus rannavalve kopter HH-65 Dolphin. Need juhatasid eksinud väikelennuki keelualalt minema ja see jätkas siis oma teekonda.

NORAD ei täpsustanud, millise väikelennukiga kummalgi juhul täpselt tegemist oli.

Taolised vahejuhtumid ei ole haruldased. Tänavu juulis sattus ekslikult koguni kolm väikelennukit ühel nädalalõpul USA presidendi Barack Obama residentsi Camp Davidi lähedusse Marylandi osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles