Mädanev Gaddafi on endiselt Liibüas rahvale vaatamiseks välja pandud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüalased täna Misratah's Muammar Gaddafi ja tema kaasvõitlejate surnukehade juures.
Liibüalased täna Misratah's Muammar Gaddafi ja tema kaasvõitlejate surnukehade juures. Foto: SCANPIX

Liibüas saavad huvilised ka täna vaadata Muammar Gaddafi mädanevat surnukeha.

Misratah' linnas turu külmhoones on lisaks neljapäeval tapetud endisele diktaatorile välja pandud ka tema poja Mutassimi ja endise sõjaväeülema surnukehad, vahendas Reuters.

Külmhoone uks on pidevalt avatud, sest huvilistest puudust ei ole. Külmutusseadmed ei tööta korralikult, mistõttu on surnukehad kiiresti lagunemas ja külastajad peavad haisu tõttu kandma kirurgimaske.

Gaddafi ja tema poeg tabati elusana, kuid tapeti varsti pärast vahistamist.

Enamik kohalikest ei tunne aga muret arvatava omakohtu pärast ega näe midagi väära ka selles, et nende laipu niimoodi eksponeeritakse. Islamitava näeb ette, et lahkunu tuleb maha matta päeva jooksul pärast surma.

«Jumal tegi vaaraost (Gaddafist – toim) teistele hoiatava eeskuju,» ütles täna Gaddafit vaatamas käinud Salem Shaka. «Kui ta oleks olnud hea mees, oleks me ta maha matnud. Kuid ta valis ise endale sellise saatuse.»

Liibüa üleminekunõukogu soovib Gaddafi surnukeha üle anda tema hõimule, kes plaanib ta maha matta Surti linna. Seni pole aga hõimuga kokkuleppele jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles