Iisrael vahetab vange ka Egiptusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav spioon Ilan Grapel (paremal) 2006. aastast pärineval fotol.
Väidetav spioon Ilan Grapel (paremal) 2006. aastast pärineval fotol. Foto: SCANPIX

Iisraeli valitsuse julgeolekukabinet kiitis täna heaks kokkuleppe, mille raames vabastatakse juudiriigi vanglatest 25 egiptlast väidetava USA-Iisraeli spiooni Ilan Grapeli vastu.

Peaminister Benjamin Netanyahu büroo teatel saabub Grapel kodumaale ülehomme. Vastutasuks laseb Iisrael vabaks 25 egiptlast, kellest keegi pole süüdi mõistetud julgeolekurikkumistes, vahendas AFP.

27-aastane Grapel, kes omab nii USA kui Iisraeli kodakondsust, võeti vahi alla 12. juunil, sest Kairo pidas teda Iisraeli luureagentuuri Mossad agendiks. Egiptlaste arvates õhutas ta aasta algul Hosni Mubaraki vastu puhkenud ülestõusu ajal riigis vaenu ja kaost.

Iisrael on süüdistusi tõrjunud, nimetades kogu juhtumit eksimuseks, ja süüdistanud Egiptuse võime veidras käitumises.

Sel kuul laskis Iisrael vabaks 1027 palestiina vangi oma sõjaväelase Gilad Shaliti vastu, kelle Hamasi mässulised viie aasta eest vangi võtsid. Shalit (25) naasis kodumaale eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles