Põhja-Korea liider paraneb südamerabandusest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina asepeaminister Li Keqiang (vasakul) ja Kim Jong-il (paremal).
Hiina asepeaminister Li Keqiang (vasakul) ja Kim Jong-il (paremal). Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea ühinemisministeeriumi allika väitel paraneb Korea RDVi liider Kim Jong-il teda 2008. aastal tabanud südamerabandusest.

Anonüümseks jääda soovinud ministeeriumi allikas kinnitas kohalikule ajalehele The Korea JoongAng Daily, et kodumaal Kalliks Juhiks nimetatav Kim on teda kolme aasta eest tabanud südamerabandusest jõudsalt paranenud ning tema osaliselt halvatud vasak käsi liigub taas, vahendas AFP.

Kim kohtus sel nädalal Hiina asepeaministri Li Keqiangiga ning eile Hiina riigitelevisioonis avaldatud videokaadrites on näha, et võrreldes varasemaga liigub ametlikel andmetel 69-aastase Kimi vasak käsi vabalt, kuigi mitte päris loomulikult.

Veel mais toimunud visiidil naaberriiki Hiinasse ei kasutanud Kim oma vasakut kätt. Küll aga juhtis allikas tähelepanu sellele, et Põhja-Korea liidri vasaku jala liikumine on endiselt häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles