Põhiseaduse muutmine ootab veel vaid Medvedevi allkirja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast. Foto: Igor Taro/Postimees

Vene föderaalassamblee ülemkoda kinnitas täna üksmeelselt otsuse, milles nõustutakse presidendi ja riigiduuma volituste pikendamisega, sest selle poolt on hääletanud ka kõik regionaalsed kogud.


142 föderatsiooninõukogu liiget toetasid viimase heakskiidu admist reformile, enne kui sellele kirjutab alla president Dmitri Medvedev, vahendas Reuters. Tänases otsuses konstateeritakse, et muudatuste poolt olid kõik 83 regionaalset subjekti. Põhiseaduse muutmiseks oleks piisanud ka kahe kolmandiku regioonide toetusest.


Konstitutsiooni parandamisega pikeneb presidendi ametiaeg praeguselt neljalt aastalt kuuele ja riigiduuma volitused venivad neljalt aastalt viiele, lisaks peab peaminister tulevikus hakkama parlamendi ees iga-aastaselt oma tegevuse kohta aru andma.

Kremli kriitikute hinnangul üritatakse reformiga sillutada teed tagasi kõrgeima võimu juurde eelmisele presidendile ja praegusele peaministrile Vladimir Putinile, ametnikud põhjendavad aga muutuste vajadust Venemaa suuruse ja keerulise ülesehitusega.

Putin ise on andnud mõista, et ta võib naasta riigipeaks, kuid mitte enne 2012. aastat, mil saab täis praeguse presidendi ametiaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles