Mumbais avati uuesti terrorirünnakute alla jäänud hotellid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mumbais avati nädalavahetusel osaliselt taas luksushotellid, mis suleti mõne nädala eest korraldatud verise terrorilaine tõttu, samas kui India valitsus nõudis taas Pakistanilt tegusid äärmuslaste ohjeldamiseks.


Taj Mahali ja Triden-Oberoi hotellide uksed päästeti mälestuspalvete saatel uuesti valla ning neisse oodatakse jõuluperioodiks jälle kliente, vahendas Reuters. Lahingutes suuremaid kahjustusi saanud ruumid jäävad siiski veel suletuks.

Hotellide avamiseks oli märgatavalt tugevdatud politseivalvet: kohal olid koerad ning külaliste dokumente kontrollisid relvastatud eriüksuslased, hoonete sissepääsudes lastakse kõik kotid läbi valgustada ja väravatesse on paigaldatud ka metallidetektorid.

Kohalikud võimud lubavad tugevamaid politseijõude ka tänavatele. Lisaks on hakatud välja õpetama kalureid, kelle ülesandeks saab edaspidi olema võõraste ja kahtlaste laevade märkamine ranniku lähedal, sest usutavasti pääsesid terroristid eelmisel kuul linna just merelt.

India välisminister Pranab Mukherjee esines eile ja täna taas terava kriitikaga naaberriigi Pakistani aadressil, süüdistades seda varasemate lubaduste mittetäitmises ja vastutusest kõrvalehiilimises.

Pakistan eitab igasuguseid otseseid sidemeid rünnakutega ja viitab «mitteriiklikele» tegijatele. Samas tõrjutakse naaberriigi süüdistusi ka väitega, et seni pole esitatud ühtegi kindlat tõendit, mille alusel saaks asja edasi uurida.

Mukherjee kinnitusel on aga Islamabadile esitatud detailseid materjale, muu hulgas pealtkuulatud satelliitkõnesid. India ja USA peavad terrorilaviinis vastutavaks Pakistani islamistlikku liikumist Lashkar-e-Taiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles