Briti monarhia liigub lähemale meeste ja naiste võrdsustamisele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kodanik Kate Middleton ja praegune printsess Catherine ning tema abikaasa prints William.
Endine kodanik Kate Middleton ja praegune printsess Catherine ning tema abikaasa prints William. Foto: SCANPIX

Rahvaste Ühendus kiitis täna heaks seadusemuudatuse, mis lubaks Briti troonile asuda monarhipere esimesena sündinud lapsel sõltumata sellest, kas ta on poiss või tüdruk, teatab uudistevõrk AFP. Sama paketiga tühistataks ka aastasadu katoliiklasi diskrimineerinud keeld, mille kohaselt kukub troonipärimisjärjekorrast välja inimene, kes abiellub katoliiklasega.


«Ma lõpetame meessoost esiklaste valitsemise, et tulevikus määraks troonipärimise järjekorra lihtsalt sünnijärjekord,» teatas Briti peaminister David Cameron. «Me otsustasime kõrvale heita ka reegli, mis keelas inimesel, kes abiellub roomakatoliiklasega, monarhiks saamise.»

Kuigi need teemad on üleval olnud juba mõnda aega, pole neid kõigi Briti krooni all olevate riikide nõusolekut vajavate seadusemuudatusi varem käsile võetud. Teema kerkis aga tõsisemalt üles pärast prints Williami ja Kate Middletoni aprillikuist abiellumist ning seoses sellega, et tuleval aastal möödub 60 aastat kuninganna Elizabeth trooniletõusmisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles