Gaddafi kodulinnast leitakse massiliselt surnuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surti linnas ei jäänud ükski hoone puutumata kaks kuud kestnud lahingutest.
Surti linnas ei jäänud ükski hoone puutumata kaks kuud kestnud lahingutest. Foto: SCANPIX

Vabatahtlikud leiavad Liibüas Muammar Gaddafi sünnilinnas Surtis siiani kümneid, nende seas ka hukkunud tsiviilisikute surnukehi.

Näiteks avastati linnaosast, kus Gaddafi toetajad viimast vastupanu osutasid, kergbetoonplokkidega kaetud ühishaud, kuhu on ilmselt kiiruga maetud 26 surnut, vahendas AFP.

Üks vabatahtlikest, Ibrahim Suleiman, rääkis, et tema kolleeg on alates eelmisest pühapäevast maha matnud üle 500 inimese. Enamik neist olid arvatavasti lahingutes langenud võitlejad.

Kohalik heategevusorganisatsioon Jabal al-Akhdar teatas, et on Surtis leidnud NATO õhurünnaku järel kokku kukkunud hoone varemetest enam kui 50 tsiviilisiku laibad. Surnukehi aga praegu välja ei saa tuua, sest neile ligipääsuks läheb vaja buldoosereid.

Eelmisel pühapäeval leiti Al-Mahari hotelli krundilt mädanemas 65-70 surnut, osal neist olid käed kinni seotud ja paljudel kuul pähe tulistatud.

Linna lähistelt leiti 200 söestunud laipa. Tegemist on Gaddafi toetajatega, kes üritasid lahingute eest põgeneda ja tapeti NATO õhurünnakute tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles