Ukraina võimud uurivad Tõmošenko seotust palgamõrvaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina võimud on asunud uurima väiteid, et endine peaminister Julia Tõmošenko oli 15 aasta eest seotud ühe parlamendiliikme palgamõrva tellimisega.

Uudis muudab veelgi ebatõenäolisemaks lootuse, et opositsioonijuht võidakse lähiajal vabastada. Sel kuul võimuliialduse eest seitsmeks aastaks vangi mõistetud Tõmošenko vastu on juba algatatud uus kriminaalasi riigi raha väidetava kantimise eest 1990ndatel, vahendas AP.

Ukraina peaprokuröri asetäitja Renat Kuzmin ütles reede hilisõhtul televisiooni jutusaates, et võimud uurivad väiteid, nagu rahastanuks Tõmošenko 1996. aastal parlamendiliikmest ärimehe Jevhen Štšerbani mõrva.

Tõmošenko esindajad nimetasid süüdistust jamaks. «[President Viktor] Janukovõtši ja tema liitlaste katsetel vabaneda oma poliitilistest vastastest ei ole piire,» ütles Tõmošenko pressiesindaja Nataša Lisova.

USA ja Euroopa Liit on Tõmošenko vangistamise hukka mõistnud, öeldes, et sellel on poliitiline tagapõhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles