Paavst: kirik peab inimkonda kaitsma homoseksuaalsuse eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI kardinale kätlemas
Paavst Benedictus XVI kardinale kätlemas Foto: Reuters / Scanpix

Paavst Benedictus XVI ütles Vatikanis peetud jõulueelses kõnes kuuriale, et inimkonna päästmine homoseksuaalsuse või transseksuaalsuse käest on sama tähtis kui vihmametsade päästmine.

Paavsti sõnul ei ole kiriku eesmärgiks ainult jumala loomingu - looduse - kaitsmine, vaid ka inimkonna päästmine enesehävingust, kirjutab BBC.

«Katoliku kirik kaitseb jumala loomingut ja selle alla ei käi ainult maa, vesi ja õhk, vaid ka inimkond, kes vajab enesehävitamise eest kaitset,» selgitas paavst.

Paavst jätkas, et troopilised vihmametsad vajavad kaitset, kuid inimsugu ei vaja vähem kaitset.

Benedictus XVI arvates tuleks käibele võtta mõiste «inimsoo ökoloogia», mis peaks põhinema mõlema soo võrdsel austamisel ning nendevahelise piiri säilitamisel.

«Tänapäeval on kahe soo vaheline piir ähmastunud ning see on inimkonnale ohtlik,» arvas paavst.  

Paavsti arvates kasutatakse terminit «sugu» valesti ja selle tõttu käsitletakse inimsust jumala loomingust lahus.

Inimsoo teooria järgi määrab ühiskond indiviidide rollid  ning määrab, kuidas inimesed suhtuvad oma seksuaalsusesse ja kuidas tajuvad bioloogilist identiteeti.

Homoseksuaalide ja transseksuaalide arvates kinnitab see teooria seda, et kõiki tuleb võrdselt kohelda ning erinevate suundumustega inimeste vastu tolerantne olla.

Katoliku kiriku seisukoht on aga, et homoseksuaalsus ja transseksuaalsus on hälbed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles