Soome delegatsiooni pahandas Stubbi huvitu kehakeel Põhjamaade tippkohtumisel

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: SCANPIX

Euroasjade minister Alexander Stubb ei varjanud Põhjamaade tippkohtumisel Kopenhaagenis oma huvipuudust selle ürituse vastu, süüdistavad teda Soome delegatsiooni liikmed.
 


Põhjanaabrite sotsist parlamendisaadik Maarit Feldt-Ranta väitis uudistevõrgule YLE, et Stubbi halvustav suhtumine oli märgatav ka teiste Põhjamaade esindajatele. «Oma kehakeele ja sõnadega näitas meie minister, et tema plaanides ei seisa Põhjamaade asjad kõrgel kohal,» kurtis Feldt-Ranta.

Stubb ise kommenteeris sotsi süüdistusi tõdemusega, et halva mulje võis jätta tema väsimus. «Eilne konverents oli hea. Täpselt samamoodi, nagu ma armastan ELi, armastan ma ka Põhjamaade koostööd – see on tõeliselt põnev, tähtis ja lõbus,» kinnitas ta YLE-le.

Mõnede teiste allikate väitel ei hoidnud Stubb suhtumise näitamisel ka suud kinni, nimetades seda üritust muuseas ka sitaks.

«See, et vanduda ei tohi, eriti teiste kuuldes, on ilmselge. Kui see juhtus, on mul selle pärast väga kahju,» vastas süüdistustele Stubb.

Enne euroministriks tõusmist pidas Stubb Soome välisministri kohta. Ta on tuntud kui üks innukamalt NATOga liitumist pooldavaid poliitikuid Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles