Terrorismisüüdistusega somaallane jäi Soomes edasi vahi alla

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairobis toimunud rünnakus viga saanud mees haiglas. Arvatakse, et selle plahvatuse korraldasid somaalia terroristid.
Nairobis toimunud rünnakus viga saanud mees haiglas. Arvatakse, et selle plahvatuse korraldasid somaalia terroristid. Foto: SCANPIX

Terrorismisüüdistuste tõttu vahistatud somaallane jääb kohtuistungini trellide taha, otsustas eile Helsingi ringkonnakohus. Vabastamist võib ta uuesti küsida kahe nädala pärast.
 


Uudistevõrgu YLE teatel kahtlustab politsei, et see Soomes elav mees aitas terroristlikule rühmitusele raha koguda ja liikmeid värvata.

Ülemöödunud kuul võtsid Soome korrakaitsjad seoses terrorismikahtlustusega kinni kaks somaallast – ühe naise ja ühe mehe. Naise pidid võimud möödunud kuul vabaks laskma, kuid ka temal on seoses selle uurimisega keelatud Soomest lahkumine.

Septembris vahistamisteni viinud juhtumiga on Soome keskkriminaalpolitsei tegelenud suve algusest. See on põhjanaabritele esimene omataoline juhtum.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles