Traagiline ahelavarii Inglismaal nõudis mitmeid inimelusid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaik täna hommikul.
Sündmuspaik täna hommikul. Foto: SCANPIX

Eile õhtul Edela-Inglismaal M5 maanteel Tauntoni lähistel juhtunud 27 autoga ahelavarii nõudis mitme inimese elu ja vigastas umbes 35, kirjutab uudistevõrk AFP.


Telepilt näitas sõiduautode ja veokite jada, leeke ja plahvatusi. Õnnetus juhtus kella 20.30 ajal libedal ja udusel teel. Katastroofi üritas tõrjuda ja autodesse lõksu jäänud inimesi päästa umbes 50 tuletõrjujat. Politsei sulges selle maanteelõigu 24 tunniks.

Avoni ja Somerseti politsei asepeakonstaabel Anthony Bangham ütles, et elu kaotas mitu inimest, kuid ei andnud täpset numbrit. Vigastatuid on tema sõnul umbes 35. «Politseinikud ja päästetöötajad seisid sinna saabudes silmitsi väga-väga raske stseeniga,» tunnistas ta.

«Paljud masinad põlesid ning kokkupõrkes endas osales meie hinnangul umbes 27 sõidukit, nii veokeid kui sõiduautosid,» kirjeldas Bangham, «Sisulised kõik nad sattusid tulle. Paljud neis põlesid sõna otseses mõttes maani maha.

Päästeteenistuse esindaja Paul Slaven ütles, et tulekahju kustutamiseks kulus mitu tundi ning ka täna hommikul tegeleti tee uuesti kasutuskõlblikuks muutmisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles