Korruptsiooni üle kaevanud India politseiametnik viidi hullumajja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uttar Pradeshi osariigi peaminister Mayawati.
Uttar Pradeshi osariigi peaminister Mayawati. Foto: SCANPIX

Kõrge politseiametnik, kes süüdistas Uttar Pradeshi osariigi tippametnikke korruptsioonis, saadeti psühhiaatriahaiglasse, kirjutab uudistevõrk AFP.


Politseiametnik D.D. Misra väitis eile antud teleintervjuus, et Uttar Pradeshi valitsus on kõigi aegade korrumpeerunuim režiim ning süüdistas osariigi peaministrit Mayawatit ja tippametnikke altkäemaksu võtmises.

«Selles valitsuses on palju petuskeeme,» rääkis D. D. Misra uudistekanalile IBN-7. «Minu silmis on peaminister Mayawati isiklikult nende pettuste eest vastutav.»

Politseiametniku sõnul on ta ise maksnud kõrget hinda selle eest, et pole altkäemaksudele läbi sõrmede vaadanud. «Mu ülemused pole mind mitte ainult alandanud ja vaimselt piinanud, vaid ma olen jäänud ka ilma seaduslikest ametikõrgendustest,» väitis ta.

Osariigi valitsus vastas süüdistustele sellega, et viis Misra jõuga psühhiaatriahaiglasse osariigi pealinnas Lucknowis ning teatas, et politseiametnik kannatab vaimuhaiguse all.

«Vastavalt kogenud psühhiaatri esmasele diagnoosile kannatab Misra ilmselt bipolaarse meeleoluhäire all,» teatas osariigi siseminister Fateh Bahadur Singh täna ajakirjanikele.

Osariigi peaminister Mayawati on üks India mõjukamaid madalast kastist poliitikuid. End vaeste päästjana kujutavat poliitikut on tihti süüdistatud ekstravagantsetes kulutustes, näiteks iseendast suurte kujude püstitada laskmises.

Korruptsioon on tõsine probleem üle kogu India. Augustis tulid kümned tuhanded inimesed tänavatele, et avaldada toetust uue karmima altkäemaksuvastase seaduse vastuvõtmisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles