Inglismaa ahelavariis hukkunute arv jäi seitsmele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade sündmuspaigale eile.
Vaade sündmuspaigale eile. Foto: SCANPIX

Hoolimata politseinike eileõhtustest pessimistlikest ennustustest jäi reedeõhtuse ahelavarii ohvrite arv Inglismaal Tauntoni lähistel siiski seitsmele, kirjutab BBC. Õnnetuspaiga läbi otsinud päästetöötajad rohkem surnukehi ei leidnud.


Avoni ja Somerseti politsei teatas, et täna hommikuks olid kõik õnnetusse sattunud masinad sellelt teelõigult minema toimetatud ning halvimad hirmud ei täitunud.

Üleeile õhtul kella 20.30 ajal juhtunud 34 auto kokkupõrkes vigastatute arvuks jäi 51. Neist 25 viidi Yeovili piirkonnahaiglasse, 17 tõsisemalt kannatada saanut Musgrove Parki haiglasse Tauntonis ja üheksale piisas kohapeal saadud abist. Täna hommikuks oli 23 Yeovili toimetatud patsienti juba koju lastud.

See M5 maantee lõik, kus õnnetus juhtus, jääb aga suletuks nädalavahetuse lõpuni. Kohaliku politsei esindaja Anthony Banghami sõnul tuleb veel palju ära teha enne, kui selle teejupi taas liikluseks avada saab – parandada teed ja koristada ära kütuselekked.

Eile õhtul sündmuspaika sõnaga «kohutav» iseloomustanud Bangham ütles, et see oli suur väljakutse päästemeeskondadele. Politsei esindaja kiitis ka tavakodanikke, kes tulid kannatanutele appi. «Tule intensiivsus tegi inimeste jaoks lähenemise uskumatult keerukaks. Rahvas andis endast parima,» sõnas Bangham.

Hukkunute nimesid, vanuseid ja sugusid pole veel avalikustatud. Bangham täpsustas vaid, et neli seitsmest surmasaanust olid viibinud ühes autos.

Briti kõigi aegade ohvriterohkeim liiklusõnnetus leidis aset aastal 1975, kui Yorkshire's sõitis sillalt alla pensionäre vedanud buss. Hukkus 32 inimest. Saareriigi suurim ahelavarii aga leidis aset 1991. aastal, kui 51 sõiduki kokkupõrkes hukkus kümme inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles