Reps: Tõmošenko kohtuprotsess näitab meie halvimat pärandit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko.
Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Poliitik Mailis Reps (Keskerakond) ütles ETV saates «Välisilm», et Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko seitsmeks aastaks vangi mõistmine näitab postkommunistlike riikide halvimat pärandit.

Reps nimetas seda poliitiliselt motiveeritud otsuseks. «See on see pool Ukrainast, mis näitab meie kõige kehvemat pärandit või täielikku kultuuri puudumist – seal pole tegemist enam seadusandlusega või isegi inimlike suhetega, vaid see läheb selliseks rumalaks ülbuseks juba kätte,» rääkis ta.

Reps rääkis, et kohtuprotsessi ajendiks oli asjaolu, et Tõmošenkost kui säravast liidrist taheti lahti saada, aga ka õigustatud soov vaidlustada Ukrainale peale pandud kohustus osta Venemaalt gaasi ka siis, kui riik seda tegelikult ei vaja.

«Kolmas ja võib-olla kõige valusam selle juures on see, et mis on selle õigustatud küsimuse kaasnähud,» ütles Reps. «Ja kaasnähud on see, et sinna juurde on pakendatud terve hulk opositsioonipoliitikuid, kes on ka vahi all. Ja seal tekivad juba sellised juriidilised küsimused, kus Ukraina lihtsalt rikub seadusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles