ERR: film Eesti taasiseseisvumisest jõudis USA koolidesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Eestimaa laul" 1988
"Eestimaa laul" 1988 Foto: ETA

Eesti taasiseseisvumisest rääkiv dokumentaalfilm «Laulev revolutsioon» on nüüd USA koolides õppevahend, mida kasutatakse inglise keele, ajaloo, psüholoogia ja sotsioloogia tundides.

Queensi linnaosas asuvas kutse- ja tehnika keskkooli ühiskonnaõpetuse õpetaja Rob Schimenz, kes filmi oma tundides kasutab, rääkis, et Eesti on USAs isegi paljude õpetajate jaoks tundmatu maa, rääkimata õpilastest, ning film näitab neile, kuidas inimesed surve all elavad ega kaota samas usku, vahendasid ERR Uudised.

Kokku koostas kuueliikmeline ameerika õpetajate grupp, mida Rob Schimenz juhtis, 25 erineva tunni kava, mida «Laulva revolutsiooni» abil USA koolides õpetada.

Filmi loojate Maureen ja Jim Tusty juhtimisel ning Eesti välis-, haridus ja teadusministeeriumi toel sündis sellest kavast väike brožüür, mida sel sügisel Ameerika haridusmaterjalidega tegeleva organisatsiooni izzit.org vahendusel koolidele pakuti.

«3000 koopiat telliti ära mõne päeva jooksul, see oli hämmastav, kui kiiresti nad kõik laiali jagati ja oleme arvestanud, et iga DVDd, mis välja jagati, näeb kolme aasta jooksul keskmiselt 350 õpilast, mis tähendab, et neid 3000 plaati näeb tuleva kolme aasta jooksul miljon ameerika õpilast,» selgitas Jim Tusty.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles