Lepitamatu Lähis-Ida

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli õhurünnakud Gaza sektoris
Iisraeli õhurünnakud Gaza sektoris Foto: Nasser Nasser/AP

Iisraeli jõulised raketirünnakud Gaza sektorisse on jõulude järel tekitanud tavapärasest rohkem rahvusvahelist pahameelt. Näiteks isegi tavapärane liitlane Suurbritannia on seekord asunud Iisraeli kritiseerivale seisukohale, rääkimata lugematutest palvetest relvad kohe maha panna.



Vägivalla eskaleerumine Iisraeli ja palestiinlaste alade vahel on kahtlemata üks kurvemaid jõulujärgseid sõnumeid. See näitab leppimatust Iisraeli ja radikaalse Hamasi vahel, ja tõmbab veel kord vee peale kõikvõimalikele kiiretele rahuplaanidele Lähis-Idas, millest alles aasta keskel eriti USAs üsna lootusrikkalt räägiti.

Iisrael räägib nüüd oma kodanike kaitsest, palestiinlased näitavad raketirünnakute järgseid veriseid inimkehi. Gaza sektor, mille radikaliseerumisest ei ole suudetud kuidagi peatada, muutub jumalast veel hüljatumaks. Ometi on tegu nõiaringiga - Iisraeli sammud ei suuda terroristlikuks kuulutatud Hamasi populaarsust märkimisväärselt kõigutada, see omakorda vähendab aga rahuläbirääkimiste ja vaherahu sõlmimise võimalusi. Konflikt jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles