Pilootide süüdimõistev otsus kaevatakse edasi Dušanbe kohtusse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tadžikistani kohtus Vene firma heaks töötanud pilootidele mõistetud karistuse kavatsevad advokaadid kaevata Dušanbe kohtusse.

Kassatsioonikaebust koostavad ühiselt Vene ja Tadžikistani advokaadid. Russkaja Služba Novostei (RSN) viitab allikana Ühiskondliku Palati liikmele advokaat Anatoli Kutšerenale.

«Tadžikistani advokaat tegeleb praegu kassatsioonikaebuse ettevalmistamisega, me oleme temaga ühenduses. Iga päeva arutame kõiki neid küsimusi, mis pärast kohtuotsust esile kerkisid.»
Kutšerena nimetas kohtuotsust absurdseks. «Otsus oli loomulikult koletislik ja see ei mahu ei seaduse-, moraali- ega terve mõistuse raamidesse. Kuna mul on võimalus materjale lugeda, siis olen piisavalt informeeritud inimene selles vallas. Selgus, et meie kodanik saadeti trellide taha üksnes selle eest, et ta pidi sooritama hädamaandumise, kuna lennuk oleks sattunud hätta . Selgus, et talle määrati 10,5 aasta pikkune vangistus ja veel nagu mõnitusena, justkui amnestiana, president vähendas karistus kahe aasta võrra. Lihtsalt absurdne.»

Interfaxi andmetel püüavad advokaadid kaebuse esitada 2-3 päeva jooksul.

Tadžikistani Hatloni vilajeti kohus mõistis eile Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši ja Eesti kodaniku Aleksei Rudenko süüdi salakaubavedamises ja riigipiiri illegaalses ületamises ning karistas mehi 8,5-aastase vangistusega.

Mõlemad mehed töötasid Vene firmas Rolkan ja ennast süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles