Medvedev: Tadžikistanis langetatud kohtuotsus tekitab küsimusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medvedevi tüdrukud täna Kremlis aset leidnud kohtumisel.
Medvedevi tüdrukud täna Kremlis aset leidnud kohtumisel. Foto: SCANPIX

Presidendi Dmitri Medvedevi sõnul tõstatab Tadžikistanis Vene piloodile määratud karistus rohkelt küsimusi ja Venemaa kavatseb Tadžikistani taolisele otsusele vastata.

Tadžikistani Hatloni vilajeti kohus mõistis eile Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši ja Eesti kodaniku Aleksei Rudenko süüdi salakaubavedamises ja riigipiiri illegaalses ületamises ning karistas mehi 8,5-aastase vangistusega.

Mõlemad piloodid töötasid Vene firmas Rolkan ja ennast süüdi ei tunnistanud.

Medvedev rääkis täna Kremlis aset leidnud kohtumisel poolehoidjatest blogijatega, et arvukalt küsimusi tekitab näiteks Vene ja Eesti kodanikule süüks pandud kuriteo koosseis, vahendas RIA Novosti. Lisaks sellele tekivad küsimused seoses kohtuprotsessi toimumisega, märkis ta.

Riigipea andis korralduse juhtunuga tegelemiseks Vene justiitsministeeriumile, välisministeeriumile ja korrakaitseorganitele. «Nad peavad võtma ühendust kolleegidega Tadžikistanis,» lisas ta.

«Me ootame ära ametliku vastuse riigilt, millega meil on liitlassuhted. Pärast võtame vastu otsuse. See otsus võib olla erinev, võib olla kas sümmeetriline või asümmeetriline. Venemaa langetab oma otsuse pärast seda, kui on saanud Tadžikistanilt ametliku vastuse,» rääkis president Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles