NATO väeülem: targa kaitse hea näide on Balti õhuturve

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Arendusväejuhatuse ülema kindral Stéphane Abriali auks oli tema Eesti-visidi ajal üles rivistatud Vahipataljoni aukompanii.
NATO Arendusväejuhatuse ülema kindral Stéphane Abriali auks oli tema Eesti-visidi ajal üles rivistatud Vahipataljoni aukompanii. Foto: Kaitseväe peastaap

NATO arendusväejuhatuse ülem kindral Stéphane Abrial ütles kolmapäeval Ameerika Ühendriikides Norfolkis kohtumisel kaitseminister Mart Laariga, et Balti riikide õhuturbeoperatsioon on hea näide targa kaitse põhimõtte rakendamisest.

Laar arutas Abrialiga NATO eesseisva Chicago tippkohtumise, «targa kaitse» ja küberkaitsega seotud küsimusi, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

««Smart defence» ehk teisisõnu «tark kaitse» ei tohi viia kaitsekulutuste vähendamiseni, nagu paraku paljudes Euroopa riikides on juba juhtunud. Vastupidi – tänapäevaste julgeolekuohtudele toimetulekuks peab rahaline sisend riigikaitsesse olema reaalne ning lõpplahendused nutikad,» ütles Laar kohtumisel kindral Abrialiga.

Kindral Abrial nõustus, et sellise lähenemise heaks näiteks Balti riikide õhuturbeoperatsioon.

Norfolkis asuv NATO Arendamise väejuhatus on üks NATO kahest strateegilisest väejuhatusest. Väejuhatus vastutab NATO arendus- ja ümberkorraldustegevuse ning väljaõppe eest. Teine, Euroopas asuv operatsioonide väejuhatus juhib NATO käimasolevaid operatsioone Afganistanis ja teistes konfliktikolletes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles