Tadžikistani president on valmis otsima pilootide probleemile lahendusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani president Emomali Rahmon (paremal) koos Vene riigipea Dmitri Medvedeviga 2. septembril Dušanbes.
Tadžikistani president Emomali Rahmon (paremal) koos Vene riigipea Dmitri Medvedeviga 2. septembril Dušanbes. Foto: SCANPIX

Tadžikistani president Emomali Rahmon on valmis otsima lahendusi Vene firma kahe lenduriga seotud probleemidele.

Tadžikistani valitsusringkondade kõrgel ametikohal töötav allikas rääkis Interfaxile, et Rahmon kinnitas eilsel kohtumisel Vene suursaadiku Juri Popoviga valmisolekut otsida lahendusi.

«Rahmon rääkis suurest murest, mis on seotud selle protsessiga.»

Samas rõhutas riigipea, et Tadžikistan on õigusriik ja kohtuotsuse tõttu tekkinud probleemidele tuleb leida lahendus üksnes rahvusvahelise õiguse raames.

Vene suursaadik Popov lendas täna Moskvasse, et pidada lühiajalisi konsultatsioone ja naasta esmaspäeval taas Dušanbesse, kinnitas Vene välisministeeriumi esindaja.

Hatloni vilajeti kohus mõistis 8. novembril Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši ja Eesti kodaniku Aleksei Rudenko süüdi salakaubavedamises ja riigipiiri illegaalses ületamises ning karistas mehi 8,5-aastase vangistusega.

Pilootide väitel sooritasid nad selle aasta märtsis hädamaandumise ja leppisid selles osas kokku lennujaama dispetšeritega. Nad ei saanud Afganistani pealinna Kabuli, kust nad olid välja lennanud, naasta kütuse vähesuse tõttu.

Tadžikistani võimude hinnangul oli maandumine ebaseaduslik ja kahe AN-72 ülevaatamine näitas, et paakides oli tagasilennuks piisavalt kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles