NATO harjutab Baltimaades õhulahingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lennukid Balti riikide õhuruumis
NATO lennukid Balti riikide õhuruumis Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

NATO lennukid osalevad novembri lõpus Baltimaades toimuval õppusel, mille käigus imiteerivad hävitajad ja lennujuhid õhulahingut.

Leedu kaitseministeeriumi teatel rakendatakse kümnendat korda Balti riikides toimuvatel õppustel kaht neljast Taani õhujõudude hävitajast, mis õhupolitsei missiooni praegu täidavad, samuti Leedu õhujõudude ründelennuk L-39 ja helikopter Mi-8, kaks USA õhujõudude hävitajat F-15, kolm Poola hävitajat Mig-29 ning USA õhujõudude tankerlennuk KS-135.

21.–22. novembril toimuvatel õppustel osalevaid lennukeid juhitakse Kaunase lähistel Karmėlavas asuvast juhtimis- ja teavituskeskusest, Saksamaal asuvast õhuoperatsioonide keskusest ning Hollandi lennujuhtide poolt, kes treeningu ajaks Karmėlavasse saabuvad.

«Lennukid osalevad treeningus, mille käigus imiteeritakse õhulahingut, side kaotamist, lennukite ülevõtmist ning hädamaandumist Vilniuse lennujaamas,» on öeldud kaitseministeeriumi teates, mille kohaselt toimuvad õppused ka Rukla polügooni kohal.

Leedu õhujõudude ülema Edvardas Mažeikise sõnul on ühistreening võimalus demonstreerida Balti riikide ja NATO partnerite ühtsust. Kaitseministeerium osutab, et õppustega demonstreerib NATO kollektiivse julgeoleku tagamisel võetud kohustuste täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles