Türgi eriüksuslased panid punkti pantvangidraamale reisilaeval

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi eriüksuslased lasid pärast 12-tunnist pantvangidraamat maha mehe, kes kaaperdas Marmara merel sõitnud reisilaeva Kartepe koos 24 inimesega.

Istanbuli kuberner Huseyin Avni Mutlu rääkis eratelejaamale, et kaaperdajaks oli 30ndates mees, kes kuulus terroristliku Kurdi Tööpartei (PKK) ridadesse, vahendas AFP.

Mutlu sõnul oli mehel olnud kaasas lõhkeainet.

Kui transpordiminister Binali Yildirim oli varem rääkinud neljast-viiest kaaperdajast, siis Mutlu lükkas selle jutu ümber ja kinnitas, et tegelikkuses oli hõivajaid vaid üks.

Ükski laeval viibinud 18 reisijast, neljast meeskonnaliikmest ja kahest praktikandist vahetult enne päiksetõusu korraldatud rünnakus vigastada ei saanud.

Laev oli eile kella 21.30 paiku (kohaliku aja järgi) juhtunud intsidendi ajal teel Istanbulist umbes saja kilomeetri kaugusel asuvasse Izmiti linna.

Televisiooni võttegrupp nägi mitut inimest, kes püssipaukude ajal hüppasid üle parda merre.

«Tegemist oli eduka operatsiooniga,» tõdes transpordiministri asetäitja Habib Soluk riiklikule telekanalile TRT. «Ükski reisija ega meeskonnaliige viga ei saanud.»

Kartepe tegi Marmara merel siksakke koos rannavalve kaatritega, kuni lõpuks sai sel kütus otsa ja reisilaev jäi ankrusse Istanbulist läänes asuva Silivri sadama juures. Täna hommikul astus laeva pardale ka siseminister Idris Naim Sahin.

Izmiti linnapea Ismail Karaosmanoglu sõnul oli kaaperdaja rääkinud kaptenile, et tema teo eesmärgiks on pälvida meedia tähelepanu.

Türgi julgeolekujõud olid juba varem valmistunud võimalikuks kaaperdamisjuhtumiks Marmara merel, kuna aastast 1999 istub Imrali saarel asuvas vanglas PKK liider Abdullah Öcalan, vahendas CNN Turk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles